YDH-Irak İslami Yüksek Konseyi, diğer siyasi gruplardan federal bölgelerin kurulması konusunda uzlaşmaya varmalarını isteyerek bu konuda başarısız olunması durumunda tehlikeli sonuçlar doğacağını açıkladı.

 

Irak İslami Yüksek Konseyi’nin üst düzey yetkililerinden Adil Abdülmehdi, bugün Bağdat’ta düzenlediği basın toplantısında Irak’taki sorunların çoğunun ülkede federal bölgelerin kurulamamasından kaynaklandığını belirterek federalizm yasasının uygulanmaması yüzünden hükümet yetkilileriyle illerdeki bürokratlar arasındaki anlaşmazlıkların da çözümlenemediğini söyledi.

 

Federalizm yasasının uygulanmasına yönelik stratejilere de değinen Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdülmehdi, konuyla ilgili nihai tasarılara ulaşabilmek için birkaç ay fırsat bulunduğunu söyledi.

 

Federalizm uygulanmadan Irak’ın ilerleyemeyeceğini savunan Abdülmehdi, İslami Yüksek Konsey olarak federal bölgelerin oluşturulması konusunda uzlaşmaya varılmasını sağlamak için bütün siyasi gücünü harcayacağını belirterek yeni federal bölgelerin kurulmaması durumunda tehlikeli sonuçların doğacağını ifade etti.