YDH-İki yüz kadar Iraklı Şii ve Sünni alimin katıldığı konferans devam ederken, güney Iraklı Sünni alimlerden Şeyh Halid el-Molla başkanlığındaki Sünni alimler heyeti Ayetullah Sistani’yi ziyaret etti.

Şeyh Halid el-Molla, Ayetyullah Sistani’yi ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada “dünyadaki tüm İslam alimlerinden tüm Iraklıları hedef alan şiddet eylemlerini kınamalarını istiyoruz” dedi.

Dünyadaki tüm İslam alimlerinin Irak’ta yaşananlar konusunda doğru bilgilere sahip olmasını istediğini belirten Şeyh Halid el-Molla, el-Kaide’nin Irak’taki eylemlerinin de açık ve net bir şekilde kınanması gerektiğini ifade etti.

“Dünyadaki tüm İslam alimlerine sesleniyorum, Ayetullah Sistani; Iraklıların kanının, özellikle de Sünnilerin kanının dökülmesini haram saymaktadır, o Şiilerden Sünni kardeşlerini korumasını ve onları tehlikelerden uzak tutmasını istemektedir” diyen Şeyh Halid el-Molla, Iraklılara yöneltilen şiddetin açık bir şekilde kınanmasını istediğini belirtti.

Irak’ın Basra, Nasıriye, Felluce ve Kürdistan alimlerinden oluşan Süni alimler, ülkede birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen konferansa katılmak üzere bugün Necef’e gitmişti.

 Sünni ve Şii alimlerin katıldığı konferans, Irak İslami Yüksek Konseyi’nin Necef’teki merkezinde bir araya geldi.