ABD’nin BM eski daimi temsilcisi John Bolton, Annapolis Konferansı’nın başarısız Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
11 Aralık 2007 · 01:00

ABD’nin BM eski daimi temsilcisi John Bolton, Annapolis Konferansı’nın başarısız

YDH-ABD’nin BM eski daimi temsilcisi John Bolton, Annapolis Konferansı’nın başarısız kalmaya mahkum olduğunu belirterek söz konusu konferans düşüncesinin temelden yanlış olduğunu söyledi.

YDH-ABD’nin BM eski daimi temsilcisi John Bolton, Annapolis Konferansı’nın başarısız kalmaya mahkum olduğunu belirterek söz konusu konferans düşüncesinin temelden yanlış olduğunu söyledi.

ABD’deki Yeni Muhafazakar kanadın en etkili isimlerinden biri olan John Bolton, BBC’ye verdiği demeçte ABD Başkanı George Bush’un girişimiyle düzenlen Annapolis Konferansı’nın başarısızlıkla sonuçlanacağını belirterek bu konferansı düzenleme düşüncesinin temelden yanlış olduğunu söyledi.

Annapolis Konferansı’nın başarısızlıkla sonuçlanması durumunda bunun ABD’yi çok daha kötü bir konuma sürükleyeceğini belirten Bolton, bu durumda ABD’nin dünya üzerindeki nüfuzunun daha da azalacağını öne sürdü.

ABD’nin İran’a yönelik askeri müdahalede bulunmasını destekleyen Bolton, İran’daki rejimin değiştirilmesi gerektiğini de belirterek “Avrupalıların İran’la dört yıldır sürdürdükleri müzakereler başarısızlıkla sonuçlandı. İran bu sürede uranyum zenginleştirmeye başladı ve üç binden fazla santrifüje sahip oldu” dedi.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 19.08.2026 16:51 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/4092/abd-nin-bm-eski-daimi-temsilcisi-john-bolton-annapolis-konferansi-nin-basarisiz