Cenin'de işgal devriyesine pusu: İsrailli subay ve asker ağır yaralandı

12 Haziran 2026

Cenin Taburu, işgal devriyesine yönelik operasyonun doğrudan hedefleme sonucu gerçekleştirildiğini açıklarken, işgal güçleri saflarında kesin kayıplar yaşandığını duyurdu.

YDH- Filistin direnişi, perşembe akşamı Cenin'de gerçekleştirilen ve bir İsrailli subay ile bir askerin ağır yaralanmasına yol açan el-Cebriyat pususunun bazı ayrıntılarını açıkladı.

Cenin Taburu yaptığı açıklamada, Mühendislik Birimi mensuplarının sabah saatlerinde nitelikli bir operasyon gerçekleştirdiğini ve bir kara mayınıyla İsrail güçlerini hedef aldığını belirtti.

Açıklamada, patlayıcının önceden "mekanik tetikleme sistemi" ile hazırlandığı ve el-Cebriyat Mahallesi'nde işgal güçlerine ait bir devriyeyi doğrudan hedef aldığı ifade edildi.

Direniş güçleri, işgal ordusu saflarında kesin kayıplar meydana geldiğini belirtirken, söz konusu operasyonun sahadaki zorluklarla mücadele etmek, işgalin ve işbirlikçilerinin planlarını boşa çıkarmak amacıyla geliştirilen yeni taktiklerin bir parçası olduğunu vurguladı.

Öte yandan Kassam Tugayları Askeri Sözcüsü Ebu Ubeyde, Gazze'nin kahramanlık ve direnişteki ruh ikizi olarak nitelediği Cenin'i ve onun direnişçilerini selamladı.

Ebu Ubeyde bugün yaptığı paylaşımda, Cenin'in maruz kaldığı yoğun saldırılara rağmen direnişçilerin el-Cebriyat Mahallesi'nde işgal güçlerine darbe vurduğunu belirtti.

Ebu Ubeyde, işgal güçlerine karşı operasyonların artmasının ve Batı Şeria halkının yerleşimcilerin mülklerine yönelik saldırılarına karşı koymasının, "Filistin halkının zulmü kabul etmeyen canlı bir halk olduğunu" gösterdiğini ifade etti.

Ayrıca, Filistin halkına yönelik baskıların artmasının işgalin düşündüğü gibi teslimiyete değil, daha büyük bir patlamaya yol açacağını söyledi.