YDH-Çalışma ofisinin yanında iki patlayıcı yüklü araç bulunan Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi’nin 43 korumasının tutuklandığı bildiriliyor.

 

Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi, konuyla ilgili olarak Fransız haber ajansına açıklama yaptı. Duleymi, Irak ve ABD askerlerinin bürosunun önüne bırakılan bombalı araçların etkisiz hale getirilmesinden sonra 43 korumasını gözaltına aldığını belirtti.

 

Irak güvenlik güçleri yetkilisi General Kasım Atta, Adnan Duleymi’nin bürosunun önüne park edilmiş bombalı araçların etkisiz hale getirilirken patladığını ve büroda yangın çıktığını açıklarken, Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi, bürosunun önünde bomba yüklü araç bulunduğunu reddederek Irak ve ABD güçlerini korumalarını tutuklamakla suçladı. “Duleymi, büromun önünde park edilmiş bombalı araç patlamadı, perşembe günü büromun önünde patlayan bombalar beni hedef alan bir saldırıydı” dedi.

 

Irak güvenlik güçlerinden ve Amerikalılardan detaylı inceleme yapmadan konuyla ilgili haber yayınlanmasına engel olmalarını isteyen Duleymi, bu olayla ilgili yaşanan gelişmelerin siyasi sürece zarar verebileceğini söyledi.

 

Irak güvenlik güçleri birkaç ay önce de Adnan Duleymi’nin evinde bombalı araçlar bulmuş, ancak siyasi dokunulmazlığından dolayı Duleymi hakkında soruşturma yapılamamıştı.