YDH-Irak Uzlaşma Cephesi, Adnan Duleymi’nin yakınlarının tutuklanması üzerine hükümeti tehdit ederek bu tür adımların ülkedeki siyasi gerilimi arttıracağını belirtti.

 

Adnan Duleymi’nin bürosuna ait alanda iki bomba yüklü aracın bulunması üzerine Irak güvenlik güçleri Duleymi’nin 40’tan fazla korumasını ve yakınını tutuklamıştı.

 

Iraklı üç Sünni grubun koalisyonu olan Uzlaşma Cephesi’nin Lideri Adnan Duleymi, bürosunun önündeki bombalı araçların büronun dışında olduğunu ve kendisini hedef aldığını söylerken, Irak güvenlik güçleri yetkilileri, patlayıcı yüklü araçların büroya ait alanda bulunduğunu ifade ediyor.

 

Uzlaşma Cephesi’nin oluşturan gruplardan Irak Halk Kongresi’nin Lideri de olan Adnan Duleymi, Irak güvenlik güçlerinin kendisini ev hapsine aldığını belirtirken, Uzlaşma Cephesi tarafından yayımlanan bildiride ise “Irak hükümeti milli ve siyasi liderleri hedef almaktan ve onların isimlerini lekelemekten vazgeçmelidir; bu tür adımlar siyasi sürecin daha da karışmasına, gerilimin artmasına ve şiddetin desteklenmesine sebep olacaktır” ifadesine yer verildi.