YDH-Filistin’in seçilmiş Başbakanı İsmail Heniye, Filistin Özerk Yönetimi (FÖY) ile İsrail arasındaki işbirliğinin tehlikeli boyutlara yükseldiğini söyledi.

 

Suudi Arabistan’da yayınlanan er-Riyad gazetesi, Filistin Ulusal Birlik Hükümetinin Başbakanı İsmail Heniye’nin Annapolis Konferansı’ndan sonra Filistin Özerk Yönetimi ile İsrail arasındaki işbirliği ve koordinasyonunun tehlikeli boyutlara yükseldiğini söylediğini yazdı.

 

Ramallah’taki atanmış hükümetten İsrail’le ilişkilerine son vermesini isteyen Başbakan İsmail Heniye, iki taraf arasındaki bu işbirliğinin bedelini Gazze’de yaşayan halkın ödediğini belirtti.

 

Başbakan İsmail Heniye, Hamas’ın siyasi tutumunda herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını belirterek Özerk Yönetim’in Filistinli direnişçilere yönelik tutuklama operasyonlarıyla İsrail’in Gazze’ye yönelik kuşatmasını arttırmasının eş zamanlı gelişen olaylar olduğuna dikkat çekti ve “Annapolis’ten önce ve sonra gerçekleştirilen koordinasyonlar, Özerk Yönetim’le İsrail arasındaki işbirliğinin tehlikeli boyutlara tırmandığını gösteriyor” dedi.