YDH-Irak güvenlik güçleri liderliğini Muhammed Yunus el-Ahmed’in yaptığı Baasçı “Büyük Avdei Partisi”nin 27 üyesini tutukladı.

 

Amerika’nın Arapça yayın yapan radyo kuruluşu Radyo Sawa’nın bildirdiğine göre Ramadi Belediye Meclisi Başkanı Şeyh Ali Süleyman, el-Enbar polisinin liderliğini Muhammed Yunus el-Ahmed’in yaptığı “Büyük Avdei Partisi” adlı terörist grubun 27 üyesini tutukladığını açıkladı.

 

Teröristlerle birlikte ele geçirilen belgelerde, örgütün 7 milyon 300 Suriye Lirası karşılığında 73 otomobil satın alındığını belirten Iraklı yetkili, otomobillerin söz konusu terörist örgütün üyelerine verildiğini ifade etti.

 

Muhammed Yunus Ahmed el-Mevalî, Saddam rejimi yıkılmanda birkaç gün önce Baas’tan ayrılmış, rejim yıkıldıktan bir süre sonra ise yeniden parti çalışmalarına dönmüştü. Irak hükümeti tarafından terör eylemleri düzenleyen gruplara para desteği vermekte ve eylemleri yönetmekle suçlanan Muhammed Yunus el-Ahmed’in Saddam’ın idamından sonra liderliğe İzzet İbrahim ed-Duri’nin seçilmesinden sonra Baas Partisi’nden ayrıldığı belirtilmişti.

 

Muhammed Yunus el-Ahmed’in taraftarlarının Suriye’nin Humus kentinde bir toplantı yaparak Irak hükümetine siyasi sürece katılmak isteğini bildirmesinden sonra İzzet İbrahim ed-Duri, eski Baas Partisi yetkililerinden Muhammed Yunus el Ahmed'i de Irak yönetimi ve işgalcilerle işbirliği yapmakla suçlamıştı.