
YDH - İran ile ABD arasında varılan mutabakatın tam metni olduğu iddiasıyla Bloomberg tarafından yayımlanan içeriğin gerçeği yansıtmadığı ve önemli eksiklikler barındırdığı bildirildi.
Tesnim Haber Ajansı'nın müzakere heyetine yakın bir kaynağa dayandırdığı habere göre, kamuoyunda İslamabad Mutabakatı olarak bilinen metne ilişkin Bloomberg'in paylaştığı ayrıntılar birçok önemli noktada eksiklik taşıyor.
Söz konusu kaynak, daha önce de açıklandığı üzere taraflar arasındaki mutabakatın 14 maddeden oluştuğunu ve bu maddelerin içeriklerinin daha önce defalarca medyada gündeme geldiğini hatırlattı.
Bloomberg'in her bir maddeye ilişkin aktardığı ayrıntıların eksik olduğunu belirten kaynak, özellikle birinci maddenin ve Hürmüz Boğazı'na yönelik düzenlemeleri içeren maddenin yayımlanan haberde açık bir biçimde hatalı yer aldığını ifade etti.
Kaynak ayrıca, bazı kritik anahtar ifadelerin de Bloomberg'in yayımladığı metinde bulunmadığını vurguladı.
Müzakere heyetine yakın kaynak, taraflar arasında varılan mutabakat gereğince, anlaşma metninin imzalanmasının ardından cuma günü kamuoyuyla resmi olarak paylaşılacağını da sözlerine ekledi.