YDH-El-Fetih’in İsrail cezaevindeki liderlerinden Mervan Bargusi, İsrail’in barış konusunda ciddi olmadığını belirterek Siyonist rejimle görüşmelerin faydasının olmadığını söyledi.

 

El-Cezire’ye bir mülakat veren Mervan Bargusi, “Yeni yerleşim merkezleri inşa edilirken, Filistinlilere yönelik katliam ve tutuklamalar sürerken Filistin Özerk Yönetimi’nin İsrail’le görüşmeler yapmasının bir faydasının olduğu görülmemektedir” dedi.

 

Ehud Olmert kabinesinin, geçmişteki İsrail yönetimlerinden farklı bir yanının olmadığını belirten Bargusi, işgalin derhal sona erdirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Mahmud Abbas’ın Özerk Yönetimin liderliğine seçilmesinden sonra İsrail’in Filistinlilere yönelik baskılarını ve eziyetlerini arttırdığını belirten Bargusi, İsrail cezaevlerindeki tutuklu Filistinli sayısının 7 binden 11 bine, kontrol noktası sayısının da 400’den 600’e çıktığını söyledi.

 

El- Fetih’in en etkili isimlerinden biri olan Mervan Bargusi, 2002 yılında İsrail ordusu tarafından tutuklandı ve İsrail mahkemeleri, 2004 yılında Bargusi’yi İsrail’e yönelik 200 askeri operasyonu yönetmek suçuyla müebbet hapse mahkum etti.