YDH-İsrail Dışişleri Bakanı Tzippi Livni, Gazze’ye yönelik geniş çaplı bir saldırı kararının Lübnan savaşında yaşanan başarısızlığın sebeplerinin açıklanacağı raporun yayımlanmasından sonra belli olacağını söyledi.

Ehud Olmert kabinesinin Gazze’ye geniş çaplı bir saldırı yapılması için çalışan bazı bakanların baskılarına teslim olmayacağını belirten İsrail Dışişleri Bakanı Tzippi Livni, Gazze’ye yönelik saldırı kararının Lübnan savaşında yaşanan başarısızlığın sebeplerinin açıklanacağı raporun yayımlanmasından sonra netleşeceğini ifade etti.

İsrail ordusunun 2006 yılının temmuz ayında Hizbullah’la yaptığı savaşta yaşadığı başarısızlığın sebeplerini soruşturan komisyonun hazırladığı raporun birkaç hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Uluslar arası toplumun İsrail’in kendini teröre karşı tüm askeri seçeneklerle savunma hakkının bulunduğunu kabul ettiğini belirten İsrail Dışişleri Bakanı Livni, Gazze’ye yönelik geniş çaplı bir askeri saldırı konusunda bugün de İsrail’deki AB ülkelerinin büyükelçileriyle bir araya geleceğini ifade etti.