YDH-Lübnanlı emekli General Velid Sekriye, Fransua el-Hac cinayeti konusunda liderliğini Semir Caca’nın yaptığı Lübnan Kuvvetleri adlı grubu sorumlu tuttu.

Bahreyn’de yayınlanan el-Eyyam gazetesinin haberine göre Lübnanlı emekli General Velid Sekriye, liderliğini Semir Caca’nın yaptığı Lübnan Kuvvetleri’nin General Fransua el-Hac cinayetine karışmış olabileceğini söyledi.

General Fransua el-Hac’la Semir Caca arasındaki ilişkinin bir “kin ve kan davası” ilişkisi olduğunu belirten Lübnanlı emekli general, Fransua el-Hac’ın Lübnan Kuvvetleri’nin iktidar gücüne sahip olmasından büyük bir endişe duyduğunu ve bu grubun gücü ele geçirmesi durumunda kendilerini (kendisine yakın subayları) tasfiye edeceğini söylediğini ifade etti.

Lübnan Kuvvetleri Lideri Semir Caca ise Fransua el-Hac cinayeti konusunda henüz herhangi birini suçlayabilecek durumda olmadıklarını belirtti.

14 Martçıların cumhurbaşkanı adaylarından Butros Harb ise General el-Hac’ın Nehru’l- Barid operasyonlarından dolayı Fethu’l- İslam militanları tarafından öldürülmüş olabileceğini söyledi.