YDH-Londra’da yayınlanan Şarku’l- Evsat gazetesi, İranlı liderlerin Hizbullah’ın askeri kanadının sorumluluğunu Seyyid Hasan Nasrullah’tan alarak Şeyh Naim Kasım’a verdiğini iddia etti.

 

İran’ın Hizbullah’ın askeri kanat sorumluluğunu Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım’a verme kararını geçtiğimiz ağustos ayında aldığını öne süren gazete, İran Devrim Muhafızlarına mensup bir heyetin Lübnan’a gittiğini ve Hizbullah’ın askeri potansiyelini tüm boyutlarıyla incelediğini belirterek söz konusu kararın bu gelişmeden sonra alındığını yazdı.

 

Haberini, kendisini Hizbullah’a askeri eğitim veren bir devrim muhafızı olarak tanıtan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkiliye dayandıran gazete, söz konusu şahsın Hizbullah’ın geçtiğimiz ay Lübnan’da gerçekleştirdiği askeri tatbikattan sonra Seyyid Hasan Nasrullah ile Şeyh Naim Kasım arasında ciddi görüş ayrılığı yaşandığını söylediğini nakletti.

 

Hizbullah için ayrılan bütçenin yaklaşık 400 milyon Dolar olduğunu da belirten gazete, İsrail’le yaşanan savaştan sonra halkın gördüğü zararın da hesap edilmesiyle bu rakamın 1 milyar Dolara çıktığını öne sürdü.

 

İsrail’de yayınlanan Maariv gazetesi de Şarku’l- Evsat’ın haberinden hareketle, İranlı liderlerin 33 günlük savaşta izlenen tutumdan dolayı Hizbullah’ın askeri kanat sorumluluğunu Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım’a verdiğini yazdı.