YDH- Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, İsrail’in 1967 sınırları dışına çekilmesinden başka seçeneğinin olmadığını söyledi.

 

Hamas’ın kuruluşunun 20. yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, İsrail'e hiçbir zaman taviz vermeyeceklerini ifade etti.

 

Şam'da özel bir televizyon kanalına demeç veren Meş’al, İsrail yönetimine hiçbir zaman taviz vermeyeceklerini belirterek, İsrail'in 1967 sınırlarına çekilmesi dışında hiçbir çözüm yolu olmadığını ifade etti. Meşal, “Biz 1967 sınırlarını kabul ediyoruz ve Kudüs'ün bir kısmını değil, tamamını istiyoruz. İsrail'in kuruluş tarihi olan 1948'den bu yana sürgün edilen Filistinlilerin de tekrar evlerine dönmesini istiyoruz” dedi.

 

ABD’nin Annapolis konferansına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Meşal, "Annapolis'teki toplantı, sadece İsrail'in Filistin üzerindeki işgal gücünü arttırmaktı. Ayrıca bu toplantı, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları meşrulaştırmayı ve arttırmayı hedeflemekteydi. Bu toplantıda Filistinlilerin yararına hiç bir şey yoktu" diye konuştu.