YDH-Lübnan’da hükümet yanlısı 14 Mart cephesinden bir kaynak, ABD’nin Lübnan cumhurbaşkanlığı seçimlerini bir ulusal güvenlik sorunu olarak gördüğünü söyledi.

 

 Lübnan’da yayınlanan es-Sefir gazetesinin haberine göre hükümet yanlısı 14 Martçı cepheye mensup üst düzey bir yetkili, ABD’nin Dışişleri Bakan yardımcısı David Welch’i ve Ulusal Güvenlik Danışmanı yardımcısı Eliot Abrams’ı Beyrut’a göndermesinin Washington’un Lübnan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kendisi açısından bir ulusal güvenlik sorunu olarak gördüğünü ortaya koyduğunu söyledi.

 

ABD’nin bundan sonraki süreçte cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda daha etkin bir rol oynayacağını ve artık sadece tutum açıklamakla yetinmeyeceğini belirten gazete, ABD’nin bu konuda nasıl bir rol oynayacağına ilişkin ayrıntıya yer vermedi.

 

Öte yandan Lübnan’da yayınlanan ed-Diyar gazetesi, ABD’nin Lübnan’ın bölünmesi için zemin hazırladığını yazdı.

 

ABD’nin Irak’ta ve Filistin’de izlediği türden bir bölünme planını Lübnan konusunda da izlediğini belirten gazete, ABD Dışişleri bakan Yardımcısı David Welch’in Lübnan’a gelmesinin ülkedeki bunalımı daha da derinleştirdiğini ifade etti.