YDH-Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, hükümet yanlılarının tüm çözüm yollarını kapattığını belirterek bu durumda parlamentonun cumartesi günü toplanma ihtimalinin oldukça zayıf olduğunu söyledi.

 

Lübnan’da yayınlanan es-Sefir gazetesine açıklamada buluna Meclis Başkanı Nebih Berri, parlamentonun cumhurbaşkanını seçilmek için cumartesi günü toplanabilmesinin oldukça zayıf bir ihtimal olduğunu belirtti.

 

Bir önceki parlamento oturumunu kaçırılmış altın bir fırsat olarak değerlendiren Nebih Berri, her şeye rağmen umudunu kaybetmediğini söyledi.

 

Lübnan’da onuncu kez ertelenen cumhurbaşkanlığı seçimi için parlamentonun önümüzdeki cumartesi günü tekrar toplanması bekleniyor.

 

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, hükümet yanlılarının bir önceki oturumda yeni kurulacak kabinendeki bakanlıkların yüzde 45’ini muhaliflere vermeyi kabul etmesi durumunda sorunun çözümlenmiş olacağını söyledi.

 

Lübnanlı muhalif partiler ulusal birlik hükümetinin kurulmasını ve kabinedeki bakanlıkların üçte birinin kendilerine verilmesini istiyor.