YDH-Katar’dan yayın yapan el-Cezire televizyonu, Türkiye’nin PKK kamplarına yönelik operasyonlarından dolayı bölgede bir mülteci dramı yaşandığını iddia etti.

 

Haberinde “Türkiye’nin, Kürdistan İşçi Partisi üslerinin bulunduğunu söylediği bölgelere düzenlediği hava saldırıları, bu bölgedeki birçok ailenin Kuzey Irak’taki güvenli Kürt köylerine göç etmesine neden oldu” ifadesine yer veren el-Cezire televizyonu, haberin devamında göç eden aile miktarını “onlarca aile” ifadesiyle yansıttı.

 

Kandil dağının kuzeyindeki köylerde yaşayanların Türk ordusunun saldırılarından korunmak için Soran kentine bağlı Hankah vadisine doğru gitmeye çalıştığını belirten el-Cezire televizyonu, “İran-Irak sınırı yakınlarındaki Kandil dağı çevresindeki onlarca Iraklı Kürt aile de Türk ordusunun saldırılarından korunmak için Süleymaniye kentinin köylerine doğru göç ediyor” ifadesine yer verdi.

 

“Politikacıların bu mülteci sorununa çözüm bulamaması durumunda bu bölgedeki durum çok daha düzensiz hale gelecek” diyen el-Cezire muhabiri, Kürt liderlerin Türkiye’nin Kuzey Irak’a yönelik saldırılarını durdurması için ABD’den yardım istediğini belirtti.

 

Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Scott Stanzel, “bu saldırıların sivil ölümlerine neden olabileceği konusundaki endişemizi ilettik” dedi.