YDH-Lübnan’da cumhurbaşkanlığı seçimleri 12. Kez ertelenirken Hizbullah liderliğindeki muhalif partilerin sivil itaatsizliğe hazırlandığı bildiriliyor.

 

Lübnan’da yayınlanan ed-Diyar gazetesi, muhalif partilere yakın kaynakların ülkede çok yakında geniş çaplı sivil itaatsizlik eylemleri düzenleneceğini söylediklerini yazdı.

 

Ed-Diyar gazetesi, ABD’nin cumhurbaşkanının yokluğunda ülke idaresinin bütünüyle Sinyore kabinesinde kaldığı mevcut durumu korumayı ve ordunun da bu hükümete destek vermesini istediğini yazarken, Hizbullah Yürütme Kurulu Başkanı Haşim Safiyeddin, el-menar televizyonuna yaptığı açıklamada “hükümeti gasp eden iktidar yanlılarının Bush’un hedeflerini gerçekleştirmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

 

Es-Sefir gazetesi ise Lübnanlı muhalif partilerin hükümet yanlısı 14 Martçı grupların cumhurbaşkanının yokluğunda attıkları yasadışı adımlara seyirci kalmayacaklarını belirttiklerini yazdı.

 

Es-Sefir gazetesi, Lübnanlı muhalif partilerin yeni yıl tatilinden sonra hükümet karşısında somut adımlar atacağını belirtti.