Liderliğini Tarık Haşimi’nin yaptığı Hizb-i İslami, Sadr grubuyla İyad Allavi Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
IRAK
30 Aralık 2007 · 18:37

Liderliğini Tarık Haşimi’nin yaptığı Hizb-i İslami, Sadr grubuyla İyad Allavi

YDH-Liderliğini Tarık Haşimi’nin yaptığı Hizb-i İslami, Sadr grubuyla İyad Allavi grubunun katılması durumunda Şii-Kürt ittifakına kendilerinin de katılabileceğini açıkladı.

YDH-Liderliğini Tarık Haşimi’nin yaptığı Hizb-i İslami, Sadr grubuyla İyad Allavi grubunun katılması durumunda Şii-Kürt ittifakına kendilerinin de katılabileceğini açıkladı.

 

Hizb-i İslami liderlerinden Selim Abdullah, diğer Iraklı siyasi grupların katılmayı kabul etmesi durumunda kendilerinin de Irak İslami Yüksek Konseyi’nin önerisine uyarak KDP, KYB, Dava Partisi ve İslami Yüksek Konsey’den oluşan dörtlü ittifaka katılabileceklerini açıkladı.

 

Selim Abdullah, “Eğer İyad Allavi ve Mukteda Sadr, bu ittifaka katılırsa biz de onlara katılırız” diye konuştu.

 

Irak parlamentosundaki Sadr grubu milletvekillerinden Fellah Şenşel de daha geniş bir Irak ittifakına katılmaya sıcak baktıklarını belirterek Irak’ın önemli meseleleriyle ilgili nihai kararların alınabilmesi için Iraklı partilerin oluşturacağı geniş çaplı bir ittifakın kurulması gerektiğini söyledi.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 24.09.2026 08:49 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/4241/liderligini-tarik-hasimi-nin-yaptigi-hizb-i-islami-sadr-grubuyla-iyad-allavi