YDH-Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın daveti ile hacca giden Irak Ulema Heyeti lideri Haris Dari, Suudi selefi alimlerle yaptığı görüşmede Allah’tan ve Irak halkından sonra Suudi Kralına güvendiklerini söyledi.

 

Beraberindeki heyetle hac için Suudi Arabistan’a giden Irak Ulema Heyeti Başkanı Haris Dari, Riyad’da Suudi Arabistan’ın önde gelen selefi alimleriyle bir toplantıya katıldı.

 

Haris Dari ile Suudi Arabistanlı selefi alimler arasında yapılan görüşmede bölgede yaşanan son gelişmelerle iki ülke arasındaki kültürel ve toplumsal ilişkilerin geliştirilmesi ve Irak’ta işgalcilere ve onların işbirlikçilerine karşı mücadele konuları ele alındı.

 

Irak Ulema Heyeti Lideri Haris Dari, Allah’tan ve Irak halkından sonra en güvendikleri kişinin Suudi Arabistan Kralı Abdullah olduğunu belirterek “umarız sizler de diğer bölgelerdeki, özellikle de Irak’taki Müslüman kardeşlerinizi unutmazsınız” dedi.

 

Şeyh Haris Dari, Suudi Arabistan’ın meşhur selefi alimlerinden Nasır el-Ömer’in davetiyle gerçekleşen toplantıda tüm Irak halkının ülkenin bölünmesi planına karşı çıktığını belirtti ve “Suudi Arabistan, Irak’a güvenmelidir; çünkü nüfusunun çoğunluğunu Müslümanların oluşturması bakımından Suudi Arabistan’a Irak kadar benzeyen başka bir ülke yoktur” dedi.

 

Şeyh Nasır el-Ömer, Samerra’daki Askeriyeyn türbesine düzenlenen bombalı saldırıyı tebrik etmesiyle gündeme gelmişti.