YDH-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, arabuluculuk çabalarının sonuç vermemesi ve hükümetin mevcut tutumunu sürdürmesi durumunda muhaliflerin on gün içinde kesin kararlarını alacaklarını belirtti.

 

Dün gece el-Menar televizyonuna açıklamalarda bulunan Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, muhaliflerin hükümetin tutumu karşısında sessiz kalmayacağını belirterek meşru olan her türlü araçtan yararlanacağını söyledi.

 

Muhaliflerin halen sürdürdüğü sükunete dayalı tutumun sorunun mevcut çözümünde ısrar etmelerinden kaynaklandığını belirten Nasrullah, bu ısrarın şimdiye dek muhalifleri daha sert adımlar atmaktan alıkoyduğunu ifade etti.

 

Mişel Süleyman’ın cumhurbaşkanlığına seçilmesi konusunda yaşanan bunalıma da değinen Nasrullah, parlamentonun üçte ikisinin oyuyla seçilmeyecek hiçbir cumhurbaşkanının görevini yapamayacağını belirtti.

 

ABD’nin Lübnan’daki çözümü engellediğini belirten Hizbullah Genel Sekreteri, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı David Welch Lübnan’a gelmeden önce tüm grupların uzlaşmaya varmış olduğuna dikkat çekti ve Welch’in Lübnan’a gelmesinden sonra çözümün yeniden tıkandığını ve sorunun tekrar başa döndüğünü ifade etti.

 

Hizbullah’ın silahı konusunda da açıklamada bulunan Seyyid Hasan Nasrullah, bu meseleyi ulusal bir hükümetin kurulması ve ulusal bir savunma stratejisi belirlenmesi çerçevesinde ele almaya hazır olduklarını ifade etti.