YDH- Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubaie ülkedeki güvenlik sorunları konusunda önemli iyileşmeler sağlandığını açıkladı.

 

El Beyan gazetesine açıklamalarda bulunan Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubaie, güvenlik alanında yaşanan iyileşmelerde Sünni aşiretlerin kurduğu Uyanış Konseylerinin çok önemli bir etken olduğunu belirtti.

 

Irak güvenlik güçlerinin silah ve teçhizat açısından güçlendirilmesinin ve Uyanış Konseyleri’nin kurulmasının aranan kişilerin ele geçirilmesinde ve terör örgütlerinin çökertilmesinde son derece etkili bir rol oynadığını belirten Rubaie, ülkedeki mezhep çatışmalarının da tamamen sona erdiğini söyledi.

 

Bomba yüklü araç saldırılarında yüzde 75, bombalama eylemlerinde yüzde 80 oranında azalma kaydedildiğini belirten Muvaffak er-Rubaie, faili meçhul cinayetlerde de yüzde 90 oranında azalma olduğunu ifade etti.

 

Uyanış Konseyleri’ndeki silahlı güçlerin İçişleri ve Savunma Bakanlıklarına katılması için hükümet olarak çalışma başlattıklarını belirten Rubaie, bu kişilerden birçoğuna da uzmanlık eğitimi verilerek bunların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmesinin düşünüldüğünü açıkladı.

 

Rubaie, Irak güvenlik güçlerinin Bağdat’ın birçok yerinde de güvenlik yetkisini devralmaya hazır olduğunu söyledi.