Devrim Muhafızları: Her saldırının bedeli ağır olacak Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
İRAN
19 Temmuz 2026 · 09:15

Devrim Muhafızları: Her saldırının bedeli ağır olacak

Hatemü'l-Enbiya Merkez Karargâhı, Washington'un baskı ve saldırı politikasının yıkıcı bir karşılıkla sonuçlanacağını duyurdu.

YDH- Devrim Muhafızları Ordusu bünyesindeki savaşları ve operasyonları komuta eden Hatemü'l-Enbiya Merkez Karargâhı Komutanı Tümgeneral Ali Abdullahi, İran Silahlı Kuvvetleri'nin her türlü saldırıya "yıkıcı" bir karşılık vereceğini belirterek, ABD'nin herhangi bir saldırı ya da dayatma girişiminin ağır sonuçlar doğuracağını söyledi.

Pazar sabahı açıklamalarda bulunan Abdullahi, "Amerika'ya mesajımız şudur: Hegemonya kurma, iradesini dayatma veya saldırı girişimlerinin tamamı kesin ve yıkıcı bir karşılıkla karşılanacaktır." dedi.

ABD'nin, İran'a dayatılan ikinci ve üçüncü savaşların maliyetinden daha ağır bedeller ödeyeceğini vurgulayan Abdullahi, Washington'un İran halkı ile devlet kurumları arasında ayrılık oluşturmayı hedeflediğini savundu.

Abdullahi, "Düşman, umutlarını halk ile yetkililer arasında ayrılık ve bölünme yaratmaya bağlamıştır. Çünkü Amerika'nın yenilgisi, iç birlik ve dayanışmaya bağlıdır." ifadelerini kullandı.

İranlı komutan ayrıca, "kararlılığı kırmayı hedefleyen şeytani komplolara" karşı mücadelenin herkes için zorunlu olduğunu söyledi.

Açıklamasının sonunda Mücteba Hamaney'e bağlılıklarını yineleyen Abdullahi, "Devrimin ilkelerini koruma konusunda onun talimatlarına bağlı kalacağız." dedi.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 10.10.2026 07:42 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/42637/devrim-muhafizlari-her-saldirinin-bedeli-agir-olacak