YDH- Arap Birliği Dışişleri Bakanlarının Lübnan’la ilgili çözüm planı ülkede yaşanan siyasi bunalımın sona ermesi yönündeki umutları arttırdı.

 

Arap Birliği Dışişleri Bakanlarının dünkü toplantısında Lübnan Cumhurbaşkanlığına Mişel Süleyman’ın acilen seçilmesini ve seçim yasaları çerçevesinde ulusal birlik hükümetinin kurulması için görüşmeler başlatılmasını öngören bir çözüm planı kabul edildi.

 

Suriye ve Lübnan temsilcilerinin de olumlu karşıladığı plan konusunda hükümet yanlısı en büyük parti olan el-Mustakbel’in Lideri Sa’ad Hariri ve en önemli muhalif liderlerden Meclis Başkanı Nebih Berri olumlu açıklamalar yaptı.

 

Arap Birliği tararından önerilen çözüm planında Mişel Süleyman’ın cumhurbaşkanlığına seçilmesinden sonra Lübnanlı siyasi partilerden acilen ulusal birlik hükümeti kurmalarını ve bu hükümetin hiçbir grubun bir kararı diğerine karşı tercih etmesine veya ortadan kaldırmasına izin vermemesini istiyor.

 

Arap Birliği çözüm planında ayrıca cumhurbaşkanının seçiminden ve ulusal birlik hükümetinin kurulmasından sonra Lübnanlı gruplardan yeni bir seçim yasası hazırlamaları isteniyor.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hizbullah milletvekillerinden Muhammed Ra’ad, da planı olumlu karşıladığını belirterek “Arap Birliği Dışişleri Bakanlarının ortaya koyduğu planın olumlu sonuçlar doğurmasını bekliyoruz” dedi.