YDH- Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Arap Birliği Dışişleri Bakanları’nın çözüm planını görüşmek üzere gittiği Lübnan’dan sorun çözümleninceye kadar ayrılmayacağını açıkladı.

 

Beyrut’a geldikten sonra Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüşen Arap Birliği genel sekreteri Amr Musa, görüşmenin son derece yapıcı ve yararlı geçtiğini söyledi.

 

Bu gece Lübnanlı yetkililerle ve siyasi liderlerle görüşeceğini belirten Musa, yarın Arap Birliği tarafından Lübnan’da kurulacak ulusal birlik hükümeti için önerilen kabine yapısıyla ilgili açıklamalarda bulunacağını ifade etti.

 

Lübnan’a geldikten sonra hava alanında açıklamalarda bulunan Amr Musa, Lübnan’ın bir tehlike altında olduğunu belirtti ve “bu tehlikenin ortadan kaldırılmasını umuyorum” dedi.

 

Amr Musa, Meclis başkanı Nebih Berri ile görüşmesinden sonra da Lübnan’da çözüm sağlanıncaya kadar Beyrut’tan ayrılmayacağını söyledi.

 

Arap Birliği’nin Lübnan’daki siyasi bunalım konusunda getirdiği çözüm önerisine hükümet yanlısı gruplar olumlu yaklaşırken, muhalifler planla ilgili belirsizlikler bulunduğunu belirterek temkinli açıklamalarda bulunuyorlar.