YDH- İran, Rusya ve Hamas hesabına casusluk yapmakla suçlanan İsrail Savunma Bakanlığı psikiyatrisi David Şamir’in suçunu itiraf ettiği belirtiliyor.

 

Tel-Aviv adliyesi yetkilileri İsrail Savunma Bakanlığı’nda psikiyatri doktoru olarak görev yapan 46 yaşındaki David Şamir’in, İsrail ordusunun tıp projeleriyle ilgili gizli bilgileri satmak için bazı yabancı unsurlarla temas halinde olduğunu itiraf ettiğini açıkladı.

 

İsrail yasalarına göre David Şamir’e 25 yıl hapis cezası verileceği bildirilirken mahkemenin kararını 17 Ocak’ta açıklayacağı ifade ediliyor.

 

İsrail ordusunda tabip yedek subay olarak görev yaptığı bildirilen Şamir için hazırlanan iddianamede, David Şamir’in İran Dışişleri Bakanlığı’yla, Hamas yetkilileriyle ve Rusya istihbarat servisiyle temas kurduğu ve İsrail ordusundaki sağlık durumuna ve Tel-Aviv’e saldırı olması halinde kentin tahliyesine ilişkin gizli bilgileri satmak istediği belirtiliyor.

 

İddianamede ayrıca David Şamir’in, İran Dışişleri Bakanlığı’na ve İran’ın Türkiye’deki büyükelçiliğine e-mail ve faks yoluyla başvurduğu ve para karşılığında İsrail’le ilgili gizli belgeleri bu ülkeye aktarmak istediği; ancak İran’ın bu teklifi reddetmesi üzerine Şamir’in Hamas’la ve Rus istihbaratıyla temasa geçtiği belirtildi.

 

İsrailli subayın tutuklandığında para tutkusu yüzünden bu işe kalkıştığını söylediği bildiriliyor.