
YDH - Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım el-Abudi, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Irak makamlarının ülke içinde Ukrayna hesabına çalışan hücreleri yakaladığını aktardı.
Bir televizyon mülakatında konuşan el-Abudi, bilgileri analiz etmekle görevli bir istihbarat biriminin Irak'ta Ukrayna müdahalesi bulunduğu sonucuna vardığını ifade etti.
Şafak News'in aktardığına göre el-Abudi, "Irak toprakları içinde saldırılar düzenleyen ve çeşitli tesisleri hedef alan sınırlı sayıda grubu yakaladık. Sorgulama esnasında Ukrayna hesabına çalıştıklarını itiraf ettiler" dedi.
El-Abudi, grupların hedef aldığı öne sürülen tesislerin hangileri olduğunu açıklamadı. Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı, bu grupların ülke dışında saldırı yürütüp yürütmediğine dair detay vermedi.
Ülke toprakları içindeki saldırıların karmaşık bir dosya oluşturduğunu belirten el-Abudi, yetkililerin sorumluluğu tespit edebilmesi veya herhangi bir tarafı resmi olarak suçlayabilmesi için geniş kapsamlı soruşturmaların gerektiğini kaydetti.