
YDH - İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN)'a göre, Haziran ayında İran adına casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklanan Emir Hişam Muhammed Tisi hakkındaki soruşturma tamamlandı.
Zanlının, Nehariya’daki bir hastaneyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Herzog'un yanı sıra eski Savaş Bakanı Yoav Gallant’ın yaşadığı Amikam beldesine ait görüntü ve bilgileri de kendisini yönlendiren kişilere aktardığı ortaya çıktı.
Şüpheli, bu hizmetleri karşılığında on binlerce şekel ödeme aldı.
[video]
Polis ve Genel Güvenlik Servisi (Şin Bet) tarafından yapılan ortak açıklamada, Celile’nin Bi’ina beldesinde yaşayan 34 yaşındaki bir ambulans şoförü hakkında, İran istihbaratı adına casusluk yapmaktan bugün (Perşembe) iddianame hazırlandığı bildirildi.
Sanığın, ülke genelindeki hastanelere engelsiz erişim sağlama hakkını kullanarak hem normal zamanlarda hem de acil durumlarda sağlık merkezlerine ait fotoğraf ve bilgileri İranlı yöneticilerine servis ettiği belirlendi.
29 Haziran 2026’da İran adına gizli görevler yürüttüğü şüphesiyle gözaltına alınan Emir Hişam Muhammed Tisi’nin sorgusunda, Cumhurbaşkanı İzak Herzog’u Nehariya’daki bir hastanede görüntülediği, ayrıca eski Savaş Bakanı Yoav Gallant’ın ikamet ettiği Amikam beldesine ait kayıtları da yöneticilerine ilettiği tespit edildi.
Buna ek olarak sanığın; Tel Aviv’deki Rehineler Meydanı’ndan görüntüleri, kaçırılan kişilerin fotoğraflarını taşıyan protestocuların yer aldığı bir pankartı ve Hayfa’daki Horev Merkezinde düzenlenen gösteride çekilen fotoğrafları da İranlı yetkililere aktardığı anlaşıldı.
Titi, üstlendiği bu casusluk faaliyetleri karşılığında aile bireylerinin hesapları üzerinden yapılan transferler ve dijital cüzdan ödemeleriyle on binlerce şekel haksız kazanç elde etti.
Hakkındaki iddianame bu sabah Hayfa Bölge Mahkemesine sunuldu.
Öte yandan, yaklaşık iki hafta önce Askeri Mahkeme, İranlı yetkililerle gizli iş birliği yapmaktan ve düşmanın yararlanabileceği kritik bilgileri sızdırmaktan suçlu bulduğu muvazzaf bir İsrail ordusu askerini beş yıl hapis cezasına çarptırdı.
Mahkeme kayıtlarına göre sanık, 2025 yılında Telegram hesabı üzerinden farklı kaynaklardan çeşitli iş teklifleri içeren mesajlar aldı.
Bu mesajlardan birinde kendisiyle iletişime geçen İranlı bir ajan, sanığa fotoğraf çekme görevleri karşılığında para kazanmak isteyip istemediğini sordu.
Teklifi kabul eden sanık, sivil bir bölgede "köpeğiyle gezerken" kayda aldığı ve füze savunma sistemlerini gösteren iki videoyu yöneticisine iletti.
Şüpheli ayrıca, internetten bulduğu ve İran füzelerinin İsrail topraklarına düştüğü anları içeren bir başka video kaydını da İran tarafına gönderdi.