YDH-Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, Filistin meselesiyle ilgili son derce sarsıcı bir gizli belgeyi ifşa etti.

 

Lübnan Ulusal özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, Lübnan güvenlik teşkilatındaki gizli bir belgeyi ifşa etti. Aun tarafından açıklanan belgede Lübnan’ın eski Başbakanlarından Refik Hariri’nin Filistinli mültecilerin daimi olarak iskan edilmesini öngören sözlerine yer veriliyor.

 

Lübnan ulusal güvenlik teşkilatında “gizli” kodlu belgeye işaret eden Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, söz konusu belgede eski başbakanlardan Refik Hariri’nin “Filistinli mültecilerin daimi olarak iskan edilmesinden başka bir çare yok, bu adımın mutlaka atılması gerekiyor” ifadelerinin yer aldığını belirtti.

 

Belgede ayrıca Refik Hariri’nin “Lübnan’ın çıkarları daha fazla kredi almayı gerektiriyor. Filistinlilerin Lübnan’da daimi olarak iskan edilmesinden sonra tüm borçlar ödenmiş olacaktır” dediği bildiriliyor.

 

El-Mustakbel Partisi Lideri ve Refik Hariri’nin oğlu Sa’ad Hariri’nin bürosu ise, Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun’un açıklamalarını yalanlayarak Aun’u müzakere kapılarını kapatmaya çalışmakla suçladı.

 

Sa’ad Hariri’nin bürosundan yapılan açıklamada Mişel Aun’un söz konusu belgeyi, Suriye ordusunun Lübnan’da bulunduğu sırada Suriye istihbaratından elde ettiği ifade edildi.

 

Mişel Aun’un bürosu ise Sa’ad Hariri tarafının yaptığı açıklamaya tepki göstererek belgenin resmi bir belge olduğunu ve Lübnan Güvenlik teşkilatında da mevcut olduğunu ifade etti.

 

ABD ve İsrail, dünyanın çeşitli bölgelerindeki Filistinli mültecilere tazminat ödenmesini, bulundukları ülkelere yerleştirilmesini ve mültecilerin bu şekilde ana yurtlarına dönmesinin engellenmesini istiyor.