YDH-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın aşura törenleri dolayısıyla yaptığı konuşmanın İsrail bakanlar kurulunda büyük bir öfkeye neden olduğu bildiriliyor.

 

Hizbullah Genel Sekreteri’nin bazı İsrail askerlerinin ceset kalıntılarının Hizbullah’ın elinde olduğunu açıklayarak İsrailli yetkililerin asker ailelerini aldattığını belirtmesi, bugün toplanan İsrail bakanlar kurulunun temel gündem maddelerinden birini oluşturdu.

 

Nasrullah’ın açıklamalarının İsrail kabinesinde büyük bir öfkeye sebep olduğunu belirten İsrail medyası, bazı bakanların Hizbullah Genel Sekreteri’ne yönelik suikastın bir an önce yapılmasını istediğini duyurdu.

 

İsrail radyosunun haberine göre kabinedeki bakanlardan İshak Kohen, Nasrullah’ın bir an önce öldürülmesi gerektiğini belirterek “onun bu zamana kadar nasıl hayatta kalabildiğini anlamıyorum” dedi.

 

Nasrullah’ın aslında çok daha önce öldürülmesi gerektiğini belirten Kohen, “fakat bu iş için vakit hala geçmiş değil” dedi.

 

İsrailli bakanlardan Ze’ef Boim de Hizbullah Genel Sekreteri’nin halkın arasına katılarak dolaşmasına tepki göstererek “onun bu şekilde ortaya çıkmasının önlenmesi gerekiyor” dedi.

 

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrullah aşura törenleri dolayısıyla Beyrut’ta yaptığı konuşmada “Ey Siyonistler! Ordunuz size yalan söylüyor. Ordunuz size bir savaş girdiğinde zafer kazandığını ve gerisinde ölü ya da yaralılarını bırakmadığını söylüyor; gurur duyuyordu. Bunun ordu kültürlerinin bir parçası olduğunu savunuyordu.

 

Size diyorum ki; ordunuz askerlerini cesetlerini köylerimizde ve tarlalarımızda geride bıraktı. Mücahitlerimiz savaşıyor, çarpışıyor, öldürdükleri siyonistlerin cesetlerini topluyorlardı. Ben normal cesetlerden de bahsetmiyorum. İsraillilere diyorum ki: Elimizde askerlerinizin başları var; elleri var; ayakları var! parçalanmış cesetler var. Cesetlerin dörtte üçü, dörtte ikisi var” demişti.

 

Öte yandan İsrail’den bugün yapılan açıklamada Hizbullah’la sadece savaş öncesinde esir alınan İsrail askerleri konusunda müzakere yapılacağı, cesetler konusunda herhangi bir müzakerede bulunulmayacağı belirtildi.