PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.
Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi Mike Flood, seçmenlerin yüksek fiyatlardan yakındığını kabul ederken İran'la savaş konusunda "elinizdeki koşullarla oynamak zorundasınız" dedi.

YDH - ABD Temsilciler Meclisi'nin Nebraska eyaletinden Cumhuriyetçi üyesi Mike Flood, pazar günü yaptığı açıklamada "Fiyatlar çok yüksek" diyerek, bu konunun seçmenlerin kendisiyle paylaştığı bir sorun olduğunu belirtti.
Flood, benzin fiyatlarındaki durumu Donald Trump yönetiminin İran ile yürüttüğü savaş bağlamında "Eldeki kartlarla oynamak zorundasınız" ifadesiyle değerlendirdi.
Flood, sunucu Chris Stirewalt'ın hazırladığı "The Hill Sunday" programına katıldı. Programda sunucu Stirewalt, Başkan Trump'ın cuma günü New York eyaletine bağlı Garden City'de yaptığı konuşmadaki ifadelerini milletvekiline hatırlattı.
Trump söz konusu konuşmasında Amerikalılara fiyatların yüksek kalmaya devam edeceğini ancak bunun İran'ı mağlup etme amacına hizmet ettiğini söylemişti.
Bu değerlendirmeye yanıt veren Flood, şu ifadeleri kullandı:
"Fiyatlar çok yüksek. Hem kendi seçim bölgemde hem de ülke genelinde herkesin konuştuğu bir konu bu. Konutun erişilebilirliği konusunda iyi bir iş çıkardık. Arzı artırmak ve fiyatları düşürmek için hazırlanan o yasa teklifinin mimarı bendim. Ancak benzin fiyatları söz konusu olduğunda, eldeki kartlarla oynamak zorundasınız."
Milletvekili, bu çatışma ortamına ilişkin olarak "Bizim için ne kadar erken biterse o kadar iyi" değerlendirmesini yaptı.
Konuşmasını sürdüren Flood, şunları kaydetti:
"O noktaya ulaşacağız. Umarım bu benzin fiyatlarını düşürebilir ve yapmamız gereken ne varsa yapabiliriz. Şayet Başkan Obama ve Başkan Biden döneminde enerji bağımsızlığı üzerine çalışmış olsaydık, kendimizi bu durumların içinde bulmayabilirdik. Fakat hâlâ bağımlıyız. Bu sorunu çözeceğiz."
Sunucu Stirewalt ise Rusya'nın Ukrayna ile savaşı başlamasının ardından yaşanan enflasyon artışı sırasında Demokratların da benzer vaatlerde bulunduğunu hatırlattı.
Stirewalt ardından, Cumhuriyetçilerin muhalefetiyle karşılaştıkları sırada aynı argümanı öne süren Demokratlara yönelik "tersine bir empati" besleyip beslemediğini sordu.
Flood bu soruya, "Şu anda, ironik biçimde, Cumhuriyetçiler birlik içinde; Demokratlar ise polis bütçesini kısmakla, cezaevlerini kapatmakla, sömürgeci bir bayram olduğu gerekçesiyle Şükran Günü'nü kaldırmakla ve kamu marketleri açmakla meşgul" yanıtını verdi.
Trump, Garden City'deki mitingde yaptığı konuşmada, "benzine birazcık daha fazla ödemenin", "çok kötücül bir ülkenin" nükleer silaha sahip olmasını engellemenin bedeline değeceğini söylemişti.
Trump aynı konuşmasında, dünya petrol ve doğalgaz ihracatının yaklaşık yüzde 20'sinin çıkış noktası olan ve İran'ın geçişleri kapatması sebebiyle enerji fiyatlarının artmasına yol açan Hürmüz Boğazı'nı ABD toprağı ilan edeceğini de öne sürmüştü.
Eski ABD Başkanı George W. Bush'un danışmanı Karl Rove ise cuma günü Trump'ın günün erken saatlerinde ekonomi hakkında gazetecilere yaptığı açıklamaları reddetti. Rove, Trump'ın ekonominin durumu hakkında Amerikalıları manipüle etmeyi bırakması gerektiğini söyledi.
Fox News televizyonuna konuşan Rove, "Başkan geçen hafta, dünya tarihinin en büyük ekonomisine sahip olduğumuzu, bakkaliye, benzin ve diğer her şeyin fiyatlarının hızla düştüğünü söyleyerek bana göre bir hata yaptı. Bu durum, Amerikan halkının yaşadığı gerçeklikle uyuşmuyor" dedi.