YDH-Liderliğini Tarık el-Haşimi’nin yaptığı Hizb-i İslami’nin Irak İslami Yüksek Konseyi, Dava Partisi, KDP ve KYB’nin oluşturduğu dörtlü ittifaka katılacağı bildirildi.

 

Londra’da yayınlanan el-Hayat gazetesine açıklamada bulunan Iraklı bir üst düzey yetkili, Irak İslami Yüksek Konseyi Lideri Abdulaziz el-Hekim ile Hizb-i İslami Lideri Tarık Haşimi’nin son yaptıkları toplantıda Hizb-i İslami’nin dörtlü ittifaka katılması konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi.

 

Irak İslami Yüksek Konseyi, Dava Partisi Kürdistan Demokrat Partisi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği geçtiğimiz yıl ülkeyi siyasi çıkmazdan kurtarmak amacıyla “Ilımlılar İttifakı” adı verilen bir ittifak anlaşması imzalamışlardı.

 

El-Hayat gazetesi ayrıca Başbakan Nuri el-Maliki’nin bakanlık sayısının azaltılması ve kabinede değişiklik yapılması konusunda yakında açıklamada bulunacağını yazdı.

 

Irak Uzlaşma Cephesi’nin hükümetten çekildiğine çok pişman olduğunu da belirten gazete, Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi’nin yakında hükümete döneceğini söylediğini yazdı.