YDH-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, ulusal uzlaşmanın gerçeklik kazandığını ve ülkenin doğru yönde hareket ettiğini söyledi.

 

Esvatu’l- Irak haber ajansının bildirdiğine göre Irak Uzlaşma Cephesi üyelerinden oluşan bir heyeti kabul eden Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Irak’taki tüm kesimler arasında ulusal uzlaşmanın gerçekçi bir boyut kazandığını belirterek, ülkedeki tüm politikacıların da mevcut gerçekliği kavrayarak ulusal uzlaşma yönünde aktif çabalar göstermesi gerektiğini söyledi.

 

Güvenliğin sağlanmasının ve siyasi gruplar arasındaki işbirliğinin artmasının ulusal uzlaşmanın gerçeklik kazanmasına yardımcı olduğunu belirten Maliki, bütün bunların Irak’ın doğru yönde ilerlediğini gösterdiğini ifade etti.

 

Başbakan Nuri el-Maliki, beklenti ve taleplerin gerçekleştirilmesi için hükümetle meclis arasında daimi bir koordinasyon bulunması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Başbakan Maliki’nin Uzlaşma Cephesi heyetiyle yaptığı görüşmede grubun hükümete dönmesi konusunun ele alındığı bildirildi.

 

Uzlaşma Cephesi üyeleri de güvenlik ve istikrarın sağlanması ve ulusal projelerin uygulanması konusunda hükümeti desteklediklerini belirttiler.