Umman açıklarında bir tanker daha vuruldu Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
ARAP DÜNYASI
25 Ağustos 2026 · 09:04

Umman açıklarında bir tanker daha vuruldu

Hürmüz yakınlarında yaşanan olayda tanker sefer dışı kalırken, olayın faili henüz belirlenemedi.

YDH- Umman açıklarında bir petrol tankeri, belirlenemeyen bir mühimmatın isabet etmesi sonucu hasar gördü ve devre dışı kaldı.

Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO), olayın Umman'ın eş-Şişa bölgesinin yaklaşık 9 deniz mili (16,7 kilometre) kuzeydoğusunda meydana geldiğini açıkladı. Tankerin kaptanının bildirimine göre, gemiye isabet eden mermi makine dairesinde hasara yol açarak gemiyi hareket edemez hale getirdi.

UKMTO, mürettebatın güvende olduğunu ve olayın çevresel etkisinin henüz bilinmediğini bildirdi. Tankerin adı, bayrağı, sahipliği ve taşıdığı yük ise ilk açıklamada belirtilmedi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, bölgedeki gemilere dikkatli seyir ve şüpheli faaliyetleri UKMTO'ya bildirme çağrısı yapıldı.

Olay, Hürmüz Boğazı'na yaklaşım güzergâhında, Umman'ın Musandam Yarımadası açıklarında meydana geldi. UKMTO'nun 24 Ağustos tarihli uyarısında saldırının sorumlusu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Aynı gün UKMTO, Kızıldeniz'de Yanbu'nun 63 deniz mili batısında başka bir tankerin de belirlenemeyen bir mühimmatla vurulduğunu ve geminin güvertesinde yangın çıktığını bildirmişti. 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 25.08.2026 10:43 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/43842/umman-aciklarinda-bir-tanker-daha-vuruldu