YDH-Hükümetin Beyrut’un güneyine uyguladığı elektrik kesintisini protesto etmek amacıyla düzenlenen gösterilerde ölü sayısının 8’e çıktığı bildirildi.

 

Fransız haber ajansının son dakika gelişmesi olarak duyurduğu habere göre hükümet karşıtı gruplara mensup bir yetkili, bugünkü gösterilerde ölü sayısının 7’ye çıktığını belirtti.

 

İrna haber ajansı da bugün Beyrut’un güneyinde çıkan olaylarda ölü sayısının 8’e, yaralı sayısının da 22’ye çıktığını duyurdu.

 

Beyrut’ta yaşanan olayların ülkenin güneyine de sıçradığını belirten İrna, Beyrut’taki göstericilerle dayanışma adına bir grup kişinin, ülkenin güneyindeki Sayda-Sur otoyolunu Molotof kokteylleri atarak trafiğe kapattıklarını duyurdu.

 

Hizbullah parlamenterlerinden Hasan Fadlullah, da göstericilere olaylara son vermeleri ve evlerine dönmeleri çağrısında bulundu.

 

Hasan Fadlullah, Lübnan ordusundan da göstericiler üzerine ateş açan kişileri biran önce yakalamasını isterken, Emel Hareketi’nin üst düzey yetkililerinden Eyüp Ahmed de Lübnan ordusundan göstericilere ateş açan kimliği belirsiz kişileri yakalamaya çağırdı.  

 

Öte yandan Emel Partisi milletvekillerinden Ali Hasan Halil, el-Cezire televizyonuna verdiği demeçte Emel’in bugün düzenlenen gösterilerle hiçbir ilgisinin olmadığını açıkladı.

 

Emel Milletvekili, Ali Hasan Halil, “Emel Hareketi, bugün düzenlenen gösterilerde yer almamıştır, Lübnan ordusundan yapılan açıklamada belirtildiği üzere çıkan olaylar sonrası öldürülen Emel üyesi şahıs da Lübnan ordusuna yardımcı olmak ve göstericileri dağıtmak isterken şehit edilmiştir” diye konuştu.

 

Ülkedeki herkesin yaşanan olayları yatıştırmak için çaba göstermesi gerektiğini belirten Emel yetkilisi, bazı bakanların yaşanan olayları siyasi çıkarlarına alet etmek için çalıştığını söyledi.