PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.
Gazze'de ateşkesin yürürlükte olmasına rağmen saldırıların ve can kayıplarının önüne geçilemiyor; enkaz altında kalanlara ulaşılamaması nedeniyle bilançonun daha da ağırlaşmasından endişe ediliyor.

YDH- Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'ndeki hastanelere son 24 saat içinde 9 kişinin cansız bedeninin ve 36 yaralının ulaştırıldığını açıkladı.
Bakanlık, hayatını kaybedenlerden 6'sının yeni saldırılarda öldüğünü, 2 kişinin daha önce aldığı yaralar nedeniyle yaşamını yitirdiğini, bir kişinin ise enkaz altından çıkarıldığını bildirdi.
Açıklamada, çok sayıda kişinin hâlâ enkaz altında ve yollarda bulunduğu, ambulans ve sivil savunma ekiplerinin bölgelere ulaşmakta zorlandığı belirtildi.
Gazze'de altyapı ve ibadethaneler de hedefte
İsrail işgal güçlerinin dün Gazze kentinin batı ve kuzeybatısına düzenlediği hava saldırılarında Şeyh Rıdvan Pazarı yakınındaki su arıtma tesisi de hedef alındı.
Saldırılarda Şati Mülteci Kampı'nın kuzeyindeki Askalan Mescidi yıkılırken, mescit ve çevresindeki bir evin hedef alınması sonucu çok sayıda kişi yaralandı.
Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 11 Ekim'de başlayan ateşkesten bu yana Gazze'de 1296 kişi hayatını kaybetti, 4296 kişi yaralandı. Enkaz altından çıkarılanların sayısı ise 814'e ulaştı.
7 Ekim 2023'te başlayan saldırıların toplam bilançosunda ise can kaybı 73 bin 431'e, yaralı sayısı 174 bin 437'ye yükseldi.
Bakanlık, enkaz altında kalan ve ulaşılamayan kişiler nedeniyle gerçek can kaybının daha yüksek olabileceğine dikkat çekiyor.