YDH-Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Beyrut’ta pazar günü yaşanan kanlı olaylarla Müslümanlarla Hıristiyanlar arasında fitne çıkarmanın hedeflediğini belirtti.

 

Lübnan’da yayınlanan es-Sefir gazetesine demeç veren Meclis Başkanı Nebih Berri, ekonomik sıkıntıları protesto eden masum insanlara ateş açılmasının tehlikeli bir adım olduğunu belirterek bu olaylar karşısında asla sessiz kalınamayacağını söyledi.

 

Müslümanlarla Hıristiyanlar arasında fitne çıkarmayı amaçlayan kanlı olaylarla ilgili tüm gerçeklerin açığa çıkarılması gerektiğini belirten Berri, olayın sorumlularının cezalandırılması gerektiğini söyleyerek “böylece Lübnan’ın güvenlik ve istikrarını kimlerin bozduğunun ortaya çıkarılması gerekir” diye konuştu.

 

Daha önce Sünnilerle Şiiler arasında fitne çıkarmaya çalışanların bunda başarısız olduğunu belirten Emel Hareketi Lideri Nebih Berri, bu kez de Müslümanlarla Hıristiyanlar arasında fitne yaratılmaya çalışıldığını söyledi.

 

Nebih Berri, Müslümanlarla Hıristiyanlar arasında çıkarılmaya çalışılan bu fitneyle, Mişel Süleyman’ın cumhurbaşkanlığı adaylında sağlanan uzlaşmanın baltalanmak istendiğini ve Mişel Aun liderliğindeki Ulusal Özgürlük Hareketi’ne verilen halk desteğinin kırılmaya çalışıldığını ifade etti.