PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.
Ünlü sunucu Tucker Carlson, nükleer silahı ilk kullanan taraf olmayı düşünen bir başkanın derhal görevden alınması gerektiğini söyledi.

YDH - Muhafazakar sunucu Tucker Carlson, ABD Başkanı Donald Trump'ın nükleer silahları ilk kullanan taraf olma ihtimalini değerlendirmesi halinde görevden alınması gerektiğini söyledi.
Carlson, cuma günü yaptığı açıklamada, böyle bir olasılığı aklından geçirmenin dahi bir başkanı görevde kalmaktan men etmesi gerektiğini ifade etti.
Carlson, "Herhangi bir başkan nükleer silahları ilk kullanan taraf olmayı aktif olarak düşündüğü an, o kişi derhal görevden alınmalıdır; çünkü kırmızı çizgi tam olarak budur, nükleer bir saldırıyla tüm insanlığı yok etmektir" dedi.
Söz konusu değerlendirmeleri, İran ile savaşa karşı çıkarak bu yılın başında istifa eden Ulusal Terörle Mücadele Merkezi'nin eski direktörü Joe Kent ile yaptığı söyleşi sırasında dile getiren Carlson, Trump'ın ilk başkanlık dönemindeki her iki azil girişimine de şiddetle karşı çıktığını hatırlattı.
Carlson, bir başkanın nükleer ilk vuruşu tartması durumunda da aynı standardın neden uygulanmadığını sorguladı.
Carlson, "Neden onu derhal görevden almak için bir girişimde bulunulmuyor? Astlarından veya çalışanlarından bu tür konuşmalara tahammül eden herkes, tanımı gereği bu görev için yetersizdir" ifadelerini kullandı.
Trump, kamuoyu önünde nükleer silahı ilk kullanan taraf olmayı düşündüğüne dair bir açıklama yapmadı.
Carlson'ın bu çıkışı, hem mevcut yönetimin İran yaklaşımına hem de Savunma Bakanlığı bünyesinde geliştirilmekte olan nükleer stratejiye yönelik endişelerini dile getirdiği bir dönemde geldi.
Bu ayın başlarında Savaş Bakanlığı Politika Müsteşarı Elbridge Colby, katıldığı bir konferansta yetkililerin Başkana ve Savunma Bakanı Pete Hegseth'e "inandırıcı ve rasyonel nükleer seçenekler" sunmayı hedeflediklerini açıklamıştı.
Joe Kent ise geleneksel askeri seçeneklerin Trump'ın İran'da istediği sonucu vermemesi halinde yönetimin hangi yollara başvurabileceğine dair kaygılarını paylaştı.
Kent, "Özellikle yönetimin bir çıkış yolu aradığı mevcut senaryoda, bunun burada gerçekleşemeyeceğini düşünmek saflık olur" değerlendirmesinde bulundu.
Bir dönem "Amerika'yı Yeniden Harika Yap" (MAGA) hareketinin ve Trump'ın yakın müttefikleri arasında yer alan Carlson ile Trump, son aylarda dış politika konusundaki zıt görüşleri nedeniyle karşı karşıya geldi.
Carlson, İran savaşına yönelik en sert eleştirileri yönelten isimlerden biri olarak öne çıkıyor.
Trump ise geçen hafta Truth Social platformu üzerinden Carlson'ı hedef alarak, Temsilciler Meclisi Üyesi Thomas Massie ve eski Temsilciler Meclisi Üyesi Marjorie Taylor Greene ile bir araya gelmesi nedeniyle kendisini "kaybeden" olarak nitelendirmişti.