YDH-Lübnan ordu komutanı Mişel Süleyman, yayımlanan Winograd raporunun Hizbullah’la Lübnan ordusunun ortak zaferinin ispatı olduğunu söyledi.

 

Lübnan’da yayınlanan es-Sefir gazetesine açıklamalarda bulunan General Mişel Süleyman, Winograd raporuyla ilgili yaptığı değerlendirmede söz konusu raporun İsrail’in Lübnan savaşındaki yenilgisinin resmi bir itirafı olduğunu belirterek “bu bizim öz güvenimizi arttırdı ve bizi Direniş’le birlikte yeni zafer destanları yazma konusunda daha da kararlı kıldı” dedi.

 

“İsrail resmi yetkililerinin yenilgiyi resmen kabul edip hükümeti ve orduyu mahkum edebileceğini beklemiyorduk” diyen General Süleyman, Lübnan’ın hala saldırı altında olduğunu belirterek ordu, Direniş ve halkın birlik ve dayanışmasını sürdürmesinin gerekli olduğunu ifade etti.

 

Bazı çevrelerin halk, ordu ve Direniş arasında fitne yaratmaya çalıştığını belirten Lübnan Ordusu Komutanı Mişel Süleyman, “hepimiz çok uyanık olmalıyız, direniş ve ordu arasında ayrılık çıkarmaya çalışarak Lübnan’ı kargaşaya ve yıkıma sürükleyenlere karşı direnmeliyiz” dedi.

 

Lübnan ordusu ile Hizbullah’ın askeri kanadı olan Direniş arasında güçlü bağların bulunduğunu belirten General Süleyman, “Orduyla Direniş arasındaki bu bağ, tertemiz şehit kanlarıyla yoğrulmuştur, dünyadaki hiçbir güç bu sağlam bağı güvensizliğe dönüştürmeye güç yetiremez. Garaz sahibi kişiler şunu bilmelidirler ki hiçbir güç ordu ile Direniş’in arasını açamayacaktır” dedi.

 

İsrail ordusunun 2006 yılındaki 33 günlük Temmuz Savaşı’nda yaşadığı başarısızlığın sebeplerini araştıran Emekli Yargıç Eliyahu Winograd başkanlığındaki komisyon dün nihai şekli yayımlanan raporunda İsrail’in bu savaşta “ciddi bir başarısızlık” yaşadığını belirterek Lübnan savaşında İsrail’in gerek siyasi gerekse askeri anlamda hiçbir başarı elde edemediğini ifade etti.