YDH-İsrail’in Lübnan savaşında başarısız olduğunu açıklayan Winograd raporunun yayımlanmasından sonra İsrailliler, hükümeti istifaya çağıran protestolar düzenledi.

 

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi, Winograd raporunun yayımlanmasının üstünden çok kısa bir zaman geçmiş olmasına rağmen, birçok İsraillinin Savunma Bakanı Ehud Barak’ın ve diğer yetkililerin evlerinin civarında protesto gösterileri düzenlediğini yazdı.

 

Göstericilerin Başbakan Ehud Olmert ile Savunma Bakanı Ehud Barak’ın istifasını isteyen sloganlar attıklarını yazan gazete, göstericilerin Lübnan savaşında alınan yenilginin asıl sorumlusunun Başbakan Olmert olmasına rağmen Savunma Bakanı Ehud barak’ın bu duruma aldırışsız kaldığını, bu yüzden de barak’ın evinin çevresinde gösteri düzenlediklerini belirtti.

 

Savaşta ölen askerlerin resimlerini taşıyan göstericilerin, Başbakan Olmert’in tek bir askere bile sahip olabilecek bir liyakat taşımadığını ifade ettikleri bildiriliyor.

 

Haaretz gazetesi, bir göstericinin “ben de birçok gösterici gibi, Olmert’in yönettiği hiçbir savaşa katılmayacağım”  dediğini aktardı.