YDH-Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, Beyrut’ta geçen hafta yaşanan kanlı olayların Hizbullah’la Ulusal Özgürlük Hareketi arasını açmaya yönelik bir fitne olduğunu söyledi.

 

Lübnan’da yayınlanan es-Sefir gazetesine demeç veren Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, Beyrut’ta geçtiğimiz pazar günü yaşanan kanlı olayların Hizbullah’la Ulusal Özgürlük Hareketi arasındaki siyasi uzlaşmayı hedef alan terörist bir hareket olduğunu belirtti ve tüm gruplardan bu tür fitneleri önleme konusunda hassas olmalarını istedi.

 

Geçen hafta yaşanan olayların Hizbullah’la Ulusal Özgürlük Hareketi’nin arasını açmaya yönelik ilk olay olmadığını ve bu tür çabaların bu olayla son bulmayacağını belirten Mişel Aun, karışıklık çıkarmaya çalışanlara fırsat vermeyen bölge halkını da takdir ettiğini ifade etti.

 

Yaşanan son olaylar sırasında başta Hizbullah ve Emel liderleri olmak üzere tüm dini ve siyasi liderlerin tutumlarının takdire değer olduğunu belirten Aun, “gelecekte de bu tür olaylar karşısında çok dikkatli olmalıyız; çünkü Hizbullah’la aramızı bozmaya çalışan kişiler benzer şeyleri gelecekte de tekrar edeceklerdir” diye konuştu.