YDH- Winograd raporunun yayımlanmasından sonra İsrail kamuoyu tarafından 2006 Temmuz savaşında başarısız kalmakla suçlanan İsrail ordusu, bugün Lübnan’la tansiyonu yükseltecek bir adım attı.

 

İsrail askerlerinin bugün Lübnan’ın sınırdaki el-Gacer bölgesine açtığı ateş sebebiyle yaralanan iki Lübnanlıdan birinin hayatını kaybettiği bildirildi.

 

Lübnan istihbarat servisinden bir yetkili, akşam saatlerinde bir açıklamada bulunarak Lübnan’ın el-Gacer bölgesinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sebebiyle yaralanan iki Lübnanlıdan birinin hayatını kaybettiğini belirtti.

 

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise kimliği belirsiz silahlı kişilerin sınırdaki Gacer köyünden, devriye gezmekte olan İsrail askerlerine ateş açtığı belirtildi.

 

İsrail askeri kaynakları, Lübnan sınırından işgal altındaki Filistin topraklarına geçmeye çalışan kişilerin kaçakçı olabileceğini öne sürdü.

 

Öte yandan el-Arabiya televizyonu, İsrail savaş uçaklarının Lübnan sınırındaki el-Vizani bölgesine aydınlatma fişekleri attığını duyurdu.