PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.
İsrail’in serbest bıraktığı Lübnanlı tutsakların teslim sürecine aracılık eden Kızılhaç, Ekim 2023’ten bu yana İsrail cezaevlerindeki Lübnanlılara erişemediğini açıkladı.

YDH- Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) cuma günü yaptığı açıklamada, bu hafta İsrail’in serbest bıraktığı 5 tutsağın Lübnan’a nakledilmesine aracılık ettiğini bildirdi.
Bunlardan biri perşembe, 4’ü ise cuma günü Nakura Sınır Kapısı’nda Lübnan ordusuna teslim edildi.
Komite, nakillerin “ilgili kişilerin güvenliği ve onuruna tam saygı gösterilerek” gerçekleştirildiğini belirterek, taraflar arasında tarafsız arabulucu olarak hareket ettiğini vurguladı.
Perşembe günü serbest bırakılan başka bir Lübnan vatandaşı da Nakura üzerinden Lübnan makamlarına teslim edildi.
Kızılhaç Komitesi, Ekim 2023’ten bu yana İsrail cezaevlerinde tutulan tutsaklara, aralarında Lübnan vatandaşlarının da bulunduğu kişilere erişim sağlayamadığını belirterek bilgi ve erişim talebini yineledi.
Komite, tutsaklar, hayatını kaybedenler ve akıbeti bilinmeyen kişilerle ilgili dosyalarda yetkili makamlarla ikili ve gizli görüşmelerini sürdürdüğünü, çok sayıda Lübnanlı ailenin yakınlarının tutsak, hayatını kaybetmiş veya kayıp olup olmadığı konusunda hâlâ yanıt beklediğini bildirdi.