YDH-İsrail Başbakanı Ehud Olmert, 2006 yılında Hizbullah’la yapılan savaştaki başarısızlıkların sorumluluğunu üstlendiğini açıkladı.

 

İsrail’in Hizbullah’la yaptığı 33 günlük savaşta hem askeri hem de siyasi açıdan başarısız olduğunu belirten Winograd raporu ile ilgili olarak parlamentoda konuşan İsrail başbakanı Ehud Olmert, yaşanan başarısızlığın ve yapılan hataların sorumluluğunu üstlendiğini söyledi.

 

“Winograd Komisyonu, söylenmesi gereken şeyleri söyledi ve söylenenler oldukça zorlu şeylerdi; ancak tüm başarısızlığın sorumluluğunu üstleniyorum. Bu konudaki sorumluluklarımdan kaçmıyorum” diyen Olmert, başarısızlığın sorumluluğunu kabul ederek hataları düzelteceğini söyledi.

 

İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in Winograd Komisyonu raporu sebebiyle olağanüstü toplanan parlamentoda yaptığı konuşma, parlamentodaki milletvekillerinin ve savaşta çocuklarını kaybeden ailelerin sert protestolarıyla kesildi.

 

Olmert’in yapılan protestolar sebebiyle konuşmasına devam edememesi sebebiyle Likud partili parlamento başkanı, meclis salonunun boşaltılmasını istedi.

 

An Israeli man, center, shouts as he is removed by security ...

 

Israelis protest in front of the parliament building in Jerusalem, ...

İsrailliler Başbakan Ehud Olmert'in Lübnan savaşındaki başarısızlığın sorumluluğunu üstlenmesinden tatmin olmadı. Savaşta çocuklarını kaybeden birçok kişi, Olmert'in istifasını isteyen gösteriler düzenledi.