YDH-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah ve Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun’un, yarın televizyon aracılığıyla son yaşanan gelişmelerle ilgili ortak bir açıklama yapacağı bildirildi.

 

Lübnan’da yayımlanan el-Ahbar televizyonunun haberine göre Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah ve Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, Lübnan’daki siyasi sorunun çözümüne yönelik bölgesel ve uluslar arası girişimlerle ilgili ortak tutumlarını yansıtan açıklamalarda bulunacak.

 

Nasrullah ve Aun’un, Lübnan’dan yayın yapan OTV televizyonundan John Aziz’in programına katılacağı belirtiliyor.

 

Yarın yayımlanacak üç saatlik programda, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah ile Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun’un Arap Birliği’nin Lübnan’a yönelik çözüm önerisi, Winograd raporu, Beyrut’ta yaşanan olaylar ve iki parti arasındaki ilişkiler konusunda program yapımcısının sorularına cevap verecekleri kaydedildi.

 

Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketi ile Hizbullah arasında 2006 yılının şubat ayında imzalanan işbirliği protokolünün yıldönümü dolayısıyla Mişel Aun, geçtiğimiz gün Hizbullah Genel Sekreteri Nasrullah’la özel bir görüşme yapmıştı.