Pentagon İran savaşında yaralanan asker sayısını açıkladı Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
BATI YARIM KÜRE
09 Eylul 2026 · 09:01

Pentagon İran savaşında yaralanan asker sayısını açıkladı

Pentagon, İran ile savaşın başlamasından bu yana yaralanan ABD askeri sayısının 820'ye çıktığını duyurdu. Ria Novosti'nin ulaştığı resmi verilere göre ölü sayısı 18'de kalırken toplam kayıp bilançosu 838'e yükseldi.

YDH - ABD Savaş Bakanlığı, İran ile savaşın başlangıcından bu yana yaralanan Amerikan askeri sayısının 820'ye yükseldiğini bildirdi.

Ria Novosti haber ajansının ulaştığı Pentagon verilerine göre, yaralı listesine 26 askerin daha eklenmesiyle toplam zayiat sayısı 838'e ulaştı. Hayatını kaybeden asker sayısı ise değişmeyerek 18 olarak açıklandı.

Pentagon, söz konusu personelin yaralanma derecesine, olayın gerçekleştiği tarihe veya saldırıların yaşandığı yere ilişkin herhangi bir ayrıntı paylaşmadı.

Resmi kayıp verileri basında şüpheyle karşılanıyor. The New York Times ve The Intercept gibi yayın organları, ABD Savaş Bakanlığını siyasi gerekçelerle kayıpların gerçek boyutunu gizlemeye ve sayıları düşük göstermeye çalışmakla suçladı.

The New York Times ayrıca Devrim Muhafızları Ordusuna yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde; Ürdün, Irak ve Fars Körfezi ülkelerindeki Amerikan üslerinde ölen askerlerin gerçek sayısının yaklaşık 500'e yaklaştığını öne sürdü.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 09.09.2026 10:26 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/44429/pentagon-iran-savasinda-yaralanan-asker-sayisini-acikladi