Katar UNIFIL kapsamında Lübnan’da bulunan askerlerini çektiğini ve bu kapsamda Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
ARAP DÜNYASI
02 Temmuz 2008 · 01:00

Katar UNIFIL kapsamında Lübnan’da bulunan askerlerini çektiğini ve bu kapsamda

YDH-Katar UNIFIL kapsamında Lübnan’da bulunan askerlerini çektiğini ve bu kapsamda tekrar Lübnan’a asker göndermeyeceğini açıkladı.

YDH-Katar UNIFIL kapsamında Lübnan’da bulunan askerlerini çektiğini ve bu kapsamda tekrar Lübnan’a asker göndermeyeceğini açıkladı.

 

Katar resmi haber ajansının bildirdiğine göre Katar Genelkurmay Başkanı Hamad bin Ali el-Atiye, BM Barışı Koruma Gücü UNIFIL kapsamında Lübnan’da bulunan askerlerini geri çektiklerini açıklayarak çekilen askerlerin yerine Lübnan’a tekrar asker göndermeyeceklerini belirtti.

 

Katar, UNIFIL kapsamında Lübnan’a asker gönderen tek Arap ülkesiydi.

 

Lübnan’dan dönen askerleri karşılamak için Doha havaalanına giden Atiye, burada yaptığı açıklamada UNIFIL kapsamında Lübnan’ın güneyindeki Nakura kentinde sadece üç askeri temsilcinin kalacağını ifade etti.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 07.11.2026 21:20 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/4452/katar-unifil-kapsaminda-lubnan-da-bulunan-askerlerini-cektigini-ve-bu-kapsamda