YDH- Hizbullah, son siyasi cinayetlerden Suriye ve Hizbullah’ı sorumlu tutan Dürzi Lider Velid Canbolat’ın akli dengesini kaybettiğini belirtti.

 

CNN International televizyonunun haberine göre Lübnan’da işlenen son siyasi cinayetlerden Suriye ve Hizbullah’ı sorumlu tutan Dürzi Lider Velid Canbolat’a sert tepki gösteren Hizbullah, bugün bir bildiri yayımlayarak “Canbolat, ülkedeki siyasi gruplar arasında sağlanan uzlaşmadan dolayı akli dengesini kaybetmiştir” ifadesine yer verdi.

 

Hizbullah bildirisinde Velid Canbolat’ın Lübnanlı siyasi gruplar arasındaki uzlaşmayı kendisi açısından siyasi bir intihar olarak gördüğü belirtilerek “Çünkü bu tür uzlaşmalar Canbolat ve benzerlerinin mahiyetini ortaya koyacaktır” denildi.

 

Lübnan İlerici Sosyalist Partisi Lideri Velid Canbolat, bugün partisinin genel kongresinde yaptığı konuşmada ülkede işlenen siyasi cinayetlerden Suriye ve Hizbullah’ı sorumlu tutarak grubunun iç savaşa hazır olduğunu belirtmiş ve “Siz iç savaş çıkararak Lübnan’da kaos yaratmak istiyorsunuz, biz iç savaşa hazırız ve yaş, kuru ne varsa yakmaya mecbur olacağız” demişti.

 

Öte yandan Velid Canbolat’ın oğlu Teymur Canbolat, Kanada’daki Montreal adlı bir haber sitesine yaptığı açıklamada babasının başta Hizbullah olmak üzere Lübnan’daki gelişmelerle ilgili tutumunu eleştirerek “babam, Amerikalıların kuklası oldu” dedi.