YDH- İlerici Sosyalist Parti Lideri Velid Canbolat’ın savaş tehdidine tepki gösteren Lübnan Ulusal özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, muhaliflerin de tüm seçenekleri göz önünde bulundurduğunu söyledi.

 

El Menar televizyonuna açıklamada bulunan Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun, “Biz Canbolat’ın askeri kapasitesini çok iyi biliyoruz, o bir füze çalmaktan bile acizdir” dedi.

 

Partisince düzenlenen son toplantıda yaptığı konuşmada iç savaşa hazır olduklarını söyleyerek “kuruyu yaşı yakıp kavurmak zorunda kalacağız” diyen Velid Canbolat’ı sert demeçler vererek reklam yapmakla suçlayan Mişel Aun, “14 Martçılar savaş peşinde mi? Yaşamayı seven biri kuruyu ve yaşı yakıp kavurmaktan söz edebilir mi?” diye konuştu.

 

 “İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi dün gece İsrailli bir subayın Hizbullah füzelerini Litani Nehrinin güneyine naklettiğini söylediğini ve Velid Canbolat’ın da bununla eş zamanlı olarak Hizbullah’ın füzelerini çalacağını söylediğini yazdı” diyen Mişel Aun, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Bu meselenin Lübnan ve İsrail’de eş zamanlı olarak söz konusu edilmesi, Lübnan’a yönelik yeni bir savaş planı mı? Canbolat Lübnan’a yönelik savaşta etkin bir rol almak mı istiyor?”