Sızdırıldı: İran’ın vurduğu ABD üslerinden yeni fotoğraflar Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
İRAN
16 Eylul 2026 · 03:00

Sızdırıldı: İran’ın vurduğu ABD üslerinden yeni fotoğraflar

İran’ın füze ve İHA saldırılarının ardından Ortadoğu’daki ABD mevzilerinde meydana gelen geniş çaplı hasarı gösteren yeni fotoğraflar ortaya çıktı.

YDH ― CBS News’in özel olarak elde ettiği yeni fotoğraflar, İran’ın füze ve İHA saldırıları sonucunda Ortadoğu’daki çok sayıda ABD mevzisinde binaların ve araçların uğradığı geniş çaplı hasar ile yıkımı ilk kez gözler önüne seriyor.

Görüntüler, ordudaki katı medya kısıtlamaları nedeniyle kimliklerinin açıklanmaması koşuluyla görev yapan askerler tarafından CBS News’e gönderildi.

Bir asker CBS News’e şöyle dedi:

“Üslerimizde meydana gelen bu büyük hasar Amerikan kamuoyuna aktarılmadı. Orada gözlerimiz kapalı bir şekilde durup yüzümüze yumruk yemiş gibiyiz,” 

Ekran Resmi 2026-09-16 02.57.04Suudi Arabistan'daki Prens Sultan Hava Üssü'nde İran saldırıları sonucu hasar gören uçağın tarihsiz fotoğrafı.

Suudi Arabistan’daki Prens Sultan Hava Üssü’nde çekilen bir fotoğraf, dört motorlu Boeing E-3 Sentry uçağının arka bölümünün doğrudan isabet aldığını gösteriyor. Uçağın kuyruğu, havadan istihbarat toplamak için hayati önem taşıyan döner radar sistemini de taşıyan ve isabetin ardından kömürleşen gövdeden kopmuş durumda.

Üsten çekilen diğer fotoğraflarda içi tamamen tahrip olmuş binalar ve kışlalar görülüyor.

Bu yapıların yalnızca betonarme “T-wall” duvarlarının yanında ayakta kaldığı görülüyor.

Ekran Resmi 2026-09-16 02.57.57İran'ın Kuveyt'teki Camp Buehring'e düzenlediği saldırının ardından çekilen, tarihi belirtilmemiş fotoğraf

Bir zamanlar el bombası ve havan saldırılarına karşı kritik tahkimatlar olarak değerlendirilen bu yapılar, hava saldırıları karşısında ise son derece etkisiz kaldı.

Benzer şekilde ağır hasarı gösteren fotoğraflar, ABD Kara Kuvvetleri’ne ait kara birlikleri, zırhlı araçlar ve bazı uçaklar için önemli bir sevk ve konuşlanma merkezi olan Kuveyt’teki Camp Buehring’de de çekildi.

Ekran Resmi 2026-09-16 02.58.47Kuveyt'teki Camp Buehring'de İran saldırısı sonucu tahrip olan konteynerlerin tarihsiz fotoğrafı

Üs, Kuveyt’in kuzeybatısında, başkent Kuveyt’in oldukça uzağındaki ücra bir çöl bölgesinde bulunuyor.

Ekran Resmi 2026-09-16 02.59.19Kuveyt'teki Camp Buehring'de, ABD ile İran arasındaki çatışma sırasında tahrip olan bir aracın tarihsiz fotoğrafı.

ABD Savaş Bakanlığı müfettişliği bu hafta İran’daki savaşa ilişkin yeni bir rapor yayımladı.

Raporda, aralarında yaklaşık 60 uçağın da bulunduğu ve değerinin 3,7 milyar dolara kadar çıktığı belirtilen “ekipman kayıpları” ortaya kondu.

Ekran Resmi 2026-09-16 03.00.02Kuveyt'teki Camp Arifjan'da, İran saldırısı sonucu hasar gören binanın tarihsiz fotoğrafı.

Müfettişlik, Kongre’ye sunulması zorunlu olan bu türdeki ilk raporunda, ABD Merkez Komutanlığı’nın Kuveyt, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Irak, Umman ve Ürdün’deki ABD üslerine yönelik İran saldırılarını bildirdiğini de kaydetti.

Pentagon, yorum talebine yanıt vermedi.

Asker sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunlar üsse sızan birkaç unsur değil.” 

Ekran Resmi 2026-09-16 03.00.36İran saldırısı sonrasındaki durumu gösteren, tarihsiz fotoğraf; Prens Sultan Hava Üssü, Suudi Arabistan.

Asker burada, Savaş Bakanı Pete Hegseth’in 1 Mart’ta Kuveyt’teki Şuayba Limanı’na düzenlenen ve altı ABD askerinin ölümüne yol açan saldırının ardından kullandığı ifadeye atıfta bulundu.

“Bu üsleri savunmuyoruz. Sadece onların yok edilmesini izliyoruz.”

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 16.09.2026 04:33 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/44712/sizdirildi-iran-in-vurdugu-abd-uslerinden-yeni-fotograflar